Wie zijn wij?

Vocal group Buzzz bestaat uit 15 gedreven zangers en zangeressen, allemaal met een andere achtergrond, maar een gezamenlijke passie voor zingen!

Maaike, sopraan
De passie voor muziek begon bij Maaike al op jonge leeftijd op de Koorschool in Haarlem. Na vele jaren in een klassiek koor te hebben gezongen, is zij gestart bij Vocal Group Buzzz voor een nieuwe, muzikale uitdaging. Samen muziek maken bij Buzzz is niet alleen erg leuk, maar zorgt er ook voor dat je je verder kan ontwikkelen als zanger. In het dagelijks leven zingt Maaike ook graag met de kinderen uit haar klas en werkt zij als zorgcoördinator op een basisschool.

Machteld, sopraan
Machteld zong als jong meisje al in een kinderkoor, maar heeft tijdens haar studententijd in Groningen pas echt ontdekt hoe leuk het is om samen te zingen. Toen ze naar Haarlem verhuisde kon ze dat gelukkig blijven doen bij Vocal Group Buzzz. Tijdens haar werk als leerkracht probeert Machteld ook de kinderen zo veel mogelijk enthousiast te maken voor muziek. Naast muziek houdt ze van wielrennen door de duinen, wandklimmen en lezen.

Annemieke, sopraan
Annemieke zat als jong meisje op de Koorschool te Haarlem. Ze leerde noten lezen, blokfluit en piano spelen en zong bekende werken uit de klassieke muziek. Ze ging op tournees naar het buitenland. In haar puberjaren volgde ze privézanglessen, voornamelijk popmuziek en soms wat jazz. Daarna begon het weer te kriebelen om mét anderen te zingen, dit keer in een close harmonygroup. Toen Buzzz op zoek bleek te zijn naar een zangeres, besloot zij dan ook auditie te doen. Sinds de zomer van 2021 is zij volwaardig lid! In het dagelijks leven is Annemieke ambulant begeleider voor mensen met een autismespectrumstoornis. Verder houdt ze van fotografie, reizen, koken, pilates en veel tijd doorbrengen met familie en vrienden.

Anna, mezzo-sopraan
Anna kreeg het zingen met de paplepel ingegoten met een zingende vader en moeder. In 2015 verhuisde ze naar Haarlem en was ze op zoek naar een ambitieuze leuke groep om bij te zingen. Toen ze niet kon vinden wat ze zocht nam ze contact op met Pepijn om samen Vocal Group Buzzz te starten. In het dagelijks leven is ze beleidsadviseur wonen bij een gemeente en moeder van drie. Naast dat ze met heel veel plezier in Buzzz zingt, is ze ook trotse voorzitter van deze mooie groep.

Anne, mezzo-sopraan
Anne zong al als baby en op latere leeftijd zong ze dan ook al snel in een kinderkoor en volgde zanglessen. Daarna besloot ze dat er ‘iets’ met muziek gestudeerd moest worden. Dat werd de opleiding tot muziekdocent en daarna studeerde ze nog even verder aan de MusicallFactory te Tilburg om zich te verdiepen in het theatervak. Zingen bij Buzzz is voor haar iedere week weer een feestje. Verder houdt ze van buiten zijn: een rondje hardlopen, een rondje rolschaatsen of een strandwandeling met de hond.

Mara, mezzo-sopraan
Al op jonge leeftijd zong Mara vaak en met veel plezier. Als 11-jarig meisje stond zij in de Nederlandse theaters in de musical “Annie”, waar haar liefde voor optreden begon. Tijdens haar middelbareschooltijd zong zij elke zaterdag in de musicalklas van Muziekcentrum Zuid Kennemerland. Op de Amsterdamse Toneel&Kleinkunstacademie deed zij ervaring op met meerstemmig koorzang en close harmony. Tijdens haar studie aan de UvA zong ze bij het CREA-studentenkoor ‘Any Blue’. In haar werk houdt Mara zich bezig met communicatie, marketing en event-/projectmanagement. Ze is getrouwd en moeder van een zoon en een dochter. Na hun verhuizing naar Heemstede, zocht zij een leuke, jonge zanggroep in Haarlem en heeft Buzzz gevonden.

Ingrid, alt
Ingrid heeft nooit geen liedje in haar hoofd. Vanaf de start in 2017 zingt ze alt bij Buzzz. Haar passies zijn muziek (zingen, maar zeker ook luisteren) en taal. Dat laatste komt mooi van pas bij haar werk als redacteur bij een kinderboekenuitgeverij. Bij Buzzz geniet ze van de samenzang, gezelligheid en het toffe repertoire. In haar vrije tijd leest ze veel, wandelt ze met haar vriend en zoontje door het bos of duinen en gaat ze graag naar concerten.

Marlies, alt
Marlies heeft jaren in een koor gezongen, maar was na een tijdje op zoek naar een nieuwe uitdaging. Na het eerste optreden van Buzzz gezien te hebben was ze verkocht. Hard werken, veel leren en dat met een fijne groep mensen! Daarnaast is er gelukkig ook nog tijd voor haar vriend en dochter, tekenen en cursussen geven aan verstandelijk beperkten bij de Hartekamp Groep.

Sophie, alt
Sophie is van jongs af aan al met muziek bezig. Begonnen met klassiek piano, later kwamen daar gitaar en saxofoon bij. Ook houdt ze van drummen en basgitaar spelen, liedjes schrijven maar…het allermeest houdt zij van zingen. Als singer songwiter heeft ze opgetreden door het hele land, solo en in bandjes. Nu door haar werk als psycholoog en een druk gezin is dat wat op de achtergrond geraakt. Elke week zingen met Buzzz is daar voor in de plaats gekomen en dat is voor haar enorm genieten!

Pepijn, muzikaal leider en tenor/bariton
Pepijn houdt van muziek. Zoveel zelfs dat hij er zijn vak van heeft gemaakt. Bij Buzzz zingt hij niet alleen, maar doet daar ook veel vocal percussion en is de muzikaal leider tijdens de repetities. Ook arrangeert hij graag. Daarnaast hij is directeur van lichte koormuziekorganisatie BALK, trainer bij Omdenken, getrouwd en vader van drie kinderen


Sietse, tenor/vocal percussion
Zingen deed Sietse eerst alleen maar bij de karaoke of in zijn eigen woonkamer. Totdat hij auditie deed voor Buzzz. Hij geniet onwijs van de sfeer bij de groep, want naast het feit dat er hard gewerkt wordt is er altijd ruimte voor een geintje tussendoor. In zijn vrije tijd is Sietse veel te vinden op kampeerterreinen en evenementen, want hij is van kleins af aan lid van de scouting.

Sjaak, bas
Sjaak lag al als kleuter ’s avonds in bed te zingen. Toch begon het koorzingen pas echt in zijn studententijd met een vocal jazz project. Sindsdien is het nooit echt meer gestopt. Heel even dacht hij dat Argentijnse Tango een goede vervanging was van zingen. Maar dat was een vergissing, dus nu doet hij allebei. Ook houdt hij van theorie en knutselen en zodoende ook van muziektheorie en arrangeren. Hij is al druk bezig met leuke dingen voor Buzzz maken…

Jules, bas
Jules is de meest recente aanwinst bij Vocal Group Buzzz. Met zijn diepe lage stem maakt hij de bassectie en daarmee de groep helemaal compleet.

Wessel, bas
Wessel zong al op jonge leeftijd in een schoolkoor, maar in de jaren daarna heeft hij zingen helaas beperkt tot optredens in de badkamer. Met Buzzz heeft Wessel zijn passie en talent voor zingen helemaal herontdekt en sinds begin 2020 vervult hij de rol van bas. Wessel woont in Leiden en is werkzaam op het Ministerie van Binnenlandse zaken.